info@dehospicegroep.nl 0172-573040

Donatie van KWF

KWF Kankerbestrijding kent geld toe aan drie regionale initiatieven. Stichting Droomdag, De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop en het Buddyhuis krijgen een financiële bijdrage voor initiatieven die gericht zijn op mensen met kanker. Het geld voor deze projecten zou onder andere komen uit de opbrengst van de KWF Samenloop Alphen aan den Rijn.

Vorige week kregen drie initiatieven onverwachts een verlossend telefoontje: KWF kon het project toch ondersteunen. Met de financiële bijdrage kunnen er vijf droomdagen georganiseerd worden voor Alphense gezinnen waarvan een van de ouders leeft met kanker, kan De Hospicegroep in Alphen aan den Rijn een eenvoudige maaltijd aanbieden aan familieleden die waken en komt er bij het Buddyhuis een ontmoetingsruimte zodat kankerpatiënten met vragen en zorgen terecht kunnen bij een ervaringsdeskundige. De initiatiefnemers van het Buddyhuis, Stichting Droomdag en De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop zijn blij met de steun. Juist in deze coronatijd is het belangrijk om er te zijn voor mensen met kanker.

Sacha Lefeber-Wijnans van De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop: “Het is echt fantastisch. Juist in deze coronatijd is het belangrijk om er te zijn voor mensen met kanker en hun familieleden”.

Ook Caroline Blom, voorzitter van KWF Samenloop Alphen aan den Rijn, is blij dat drie regionale initiatieven kunnen rekenen op een financiële bijdrage in deze bizarre tijd. “Het is juist nu belangrijk dat mensen die met kanker te maken krijgen, voldoende steun krijgen in de eigen omgeving, dat het gezin ontzorgd kan worden of dat er met een nieuw initiatief gestart kan worden. Met het nieuwe initiatief doel ik onder ander op de mogelijkheid van De Hospicegroep om een eenvoudige maaltijd te regelen voor de familie van gasten die waken. Ook al is de Samenloop uitgesteld naar 18 en 19 juni 2022, toch zien we dat de inwoners uit Alphen aan den Rijn nog steeds graag in actie komen om mensen met kanker te helpen. Echt hartverwarmend.”