Informatie over het Coronavirus en de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben ook invloed op De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Gastvrijheid blijft ons uitgangspunt, maar we moeten rekening houden met de richtlijnen van het RIVM om onze gasten, vrijwilligers en overige medewerkers te beschermen:

• Schud geen handen
  • Was regelmatig uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig.

In de volgende gevallen vragen wij u thuis te blijven. Als u:

• Verkouden, snotterig, koortsig of grieperig bent
  • Recent in een risicogebied bent geweest
  • In contact bent geweest met een persoon die besmet is met het Coronavirus.

Ook voor ons personeel geldt dat zij thuisblijven als zij klachten hebben.

Wilt u een bezoek brengen aan uw naaste, dan zijn de volgende maatregelen van kracht:

• Iedereen mag op bezoek komen, er zijn geen leeftijdsgrenzen
  • Het aantal bezoekers per dag is onbeperkt, met een maximum van 2 personen die tegelijkertijd bij de gast op bezoek mogen komen (dit hoeft niet uit 1 huishouden te zijn)
  • Graag uw bezoek afstemmen met de contactpersoon, zodat er geen overlappingen zijn
  • Bezoekers mogen geen gebruik maken van de algemene ruimtes, zij gaan rechtstreeks naar de kamer van de gast
  • Bij het openen van de deur stellen wij de vraag: ‘Mag ik u vragen of u corona gerelateerde klachten hebt? Zo ja, bent u getest?
  • Bezoekers dragen bij binnenkomst en vertrek een mondkapje en mogen deze in de kamer van de gast afzetten
  • Bezoekers moeten hun handen bij binnenkomst en bij vertrek desinfecteren
  • Bezoekers moeten zich registreren als zij op bezoek komen: datum, tijdstip, naam en telefoonnummer. Bij een eventuele besmetting kunnen de gegevens van de bezoekers makkelijker aangeleverd worden aan de GGD. Uw gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard en na deze termijn vernietigd.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met een van onze coördinatoren (0172-573040)

17-okt-2020