Informatie over het Coronavirus en de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben ook invloed op De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Gastvrijheid blijft ons uitgangspunt, maar we moeten rekening houden met de richtlijnen van het RIVM om onze gasten, vrijwilligers en overige medewerkers te beschermen:

• Schud geen handen
  • Was regelmatig uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig

In de volgende gevallen vragen wij u thuis te blijven. Als u:

• Verkouden, snotterig, koortsig of grieperig bent
  • Recent in een risicogebied bent geweest
  • In contact bent geweest met een persoon die besmet is met het Coronavirus

Ook voor ons personeel geldt dat zij thuisblijven als zij klachten hebben.

Wilt u een bezoek brengen aan uw naaste, dan zijn de volgende maatregelen van kracht:

• Iedereen mag weer op bezoek komen, er zijn geen leeftijdsgrenzen
  • Het aantal bezoekers per dag is onbeperkt, met een maximum van 2 personen die tegelijkertijd bij de gast op bezoek mogen komen (dit hoeft niet uit 1 huishouden te zijn.
  • Bezoekers mogen geen gebruik maken van de algemene ruimtes, zij gaan rechtstreeks naar de kamer van de gast.
  • Graag uw bezoek afstemmen met de contactpersoon, zodat er geen overlappingen zijn. Hiermee willen we voorkomen dat de bezoekers in de algemene ruimtes gaan wachten.
  • Bezoekers moeten zich registreren als zij op bezoek komen: datum, tijdstip, naam en telefoonnummer. Bij een eventuele besmetting kunnen de gegevens van de bezoekers makkelijker aangeleverd worden aan de GGD. Uw gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard en na deze termijn vernietigd.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met een van onze coördinatoren (0172-573040)

08 juli 2020