Kom jij ons hospiceteam versterken?

Altijd al vrijwilliger willen worden in een hospice? Dan is dit je kans.
Voor onze locatie in Nieuwkoop verwelkomen wij mensen die zorgvrijwilliger willen worden bij onze mooie organisatie.

De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop biedt vrijwillige, aanvullende zorg in de laatste levensfase. Waar mogelijk thuis, maar indien gewenst ook in één van beide hospicewoningen (Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop). Met persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg geven wij mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte om afscheid te nemen, in een vertrouwde omgeving en op hun eigen manier.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.dehospicegroep.nl

Heb jij een luisterend oor? Een groot hart? Tijd en aandacht? En wil jij je vrije tijd zinvol besteden door iets voor een ander te betekenen? Dan verwelkomen we je graag in ons team van zorgvrijwilligers! Samen met je collega’s ondersteun je mensen in hun laatste levensfase én hun naasten, in onze hospicewoning in Nieuwkoop.

Als zorgvrijwilliger ben je er voor de cliënten en speel je in op hun  vragen. Dat kan betekenen dat de cliënt zijn zorgen, boosheid of angst met je wil delen. Belangrijk is dat je respect hebt voor mensen en accepteert dat ze zijn zoals ze zijn. Mensen mogen bij ons sterven zoals ze hebben geleefd.

De terminale fase is een kostbare periode waarin je mensen vaak goed leert kennen. Uiteraard maak je soms ook emotionele periodes mee. Hoe je als zorgvrijwilliger omgaat met alle voorkomende situaties, leer je tijdens de introductiecursus. Als vrijwilliger word je goed begeleid, je hoeft het beslist niet allemaal zelf uit te zoeken.
In september gaat de nieuwe introductiecursus voor zorgvrijwilligers van start

Geïnteresseerd?/ Enthousiast geworden?
Neem vrijblijvend contact op met onze coördinatoren. Zij vertellen je graag over onze organisatie.
Je kunt hen bereiken via 0172-573040 of coordinatoren@dehopicegroep.nl