Cliënten

De laatste weken of maanden van een mensenleven kunnen zwaar zijn, zowel emotioneel als lichamelijk. De coördinatoren en de vrijwilligers van de Hospicegroep kunnen in die laatste periode heel veel betekenen. Onze zorg is bedoeld voor mensen die op basis van een medische indicatie een levensverwachting hebben van maximaal drie maanden. Met goede zorg en persoonlijke aandacht spelen wij zoveel mogelijk in op hun wensen, waarbij zij zelf de regie in handen houden.

De Hospicegroep

Wat bieden wij

Onze zorg is in handen van goed opgeleide, betrokken vrijwilligers. Zij worden begeleid door een professioneel team van coördinatoren. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden bepalen wij in onderling overleg welke inzet gewenst is. Daarbij blijft de medische en verpleegkundige zorg in handen van de (eigen) huisarts en de thuiszorgorganisatie. Uiteraard werken wij nauw met hen samen om de zorg goed op elkaar af te stemmen.

Bij de zorg die de Hospicegroep biedt, kunt u denken aan:

  • lichte verzorging, zoals hulp bij eten en drinken, persoonlijke hygiëne of de zorg aan bed;
  • ondersteuning van mantelzorg, met aandacht voor familie en naasten;
  • ‘er zijn’, op welke manier dan ook: een goed gesprek, een luisterend oor of een stille aanwezigheid op de achtergrond.
De Hospicegroep

Bij u thuis

Veel mensen willen graag thuis blijven tot het einde, in een vertrouwde omgeving en omringd door hun naasten. Daarom komen onze vrijwilligers ook bij u thuis. Dit kan in Alphen aan den Rijn en in alle plaatsen die tot de gemeente Nieuwkoop behoren. Een hulpvraag thuis kan variëren van een paar dagdelen per week tot dagelijkse ondersteuning. Vaak kan dit al op korte termijn geregeld worden. Onze inzet is kosteloos en altijd aanvullend op de benodigde medische en verpleegkundige zorg.

De Hospicegroep

In de hospicewoning

Als het niet (meer) mogelijk is om thuis te blijven, kunt u gebruikmaken van één van onze hospicewoningen in Alphen aan den Rijn of Nieuwkoop. Wij beschikken in totaal over 8 kamers. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien en u kunt er uw eigen sfeer creëren. Bezoek is altijd welkom, zelfs om te overnachten. In de hospicewoning delen wij de zorg met familie en vrienden en werken wij samen met professionele hulpverleners om 24-uurs zorg te bieden. Aan een verblijf in de hospicewoning zijn kosten verbonden, die in veel gevallen (deels) vergoed worden door de verzekeraar.

Zorg aanvragen

Wilt u een zorgaanvraag doen bij de Hospicegroep, voor uzelf, uw naaste of uw patiënt? Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u de hospicewoning vrijblijvend bezichtigen? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0172 – 57 30 40. De coördinator komt dan bij u langs om de wensen en de mogelijkheden te bespreken. In de meeste gevallen kunnen wij al op korte termijn iets voor u betekenen. Onze hulp in de thuissituatie is kosteloos; voor een verblijf in de hospicewoning betaalt u een eigen bijdrage van € 30,00 per dag.