info@dehospicegroep.nl 0172-573040

Vacature bereikbaarheidsdienst-coördinator

Bij De Hospicegroep (Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop) vervullen we een nobele missie: het bieden van zorg en ondersteuning in de laatste levensfase, met een focus op het bieden van comfort en rust, zowel thuis als in onze hospice woningen. Terwijl onze coördinatoren overdag het voortouw nemen, staan ’s avonds onze bereikbaarheidsdienst collega’s klaar voor onze vrijwilligers, gasten en hun naasten. Als jij een passie hebt voor zorg en wilt bijdragen aan het welzijn van mensen in de laatste fase van hun leven, dan zijn we op zoek naar jou als onze Bereikbaarheidsdienst-coördinator, voor een betekenisvolle rol van 14 uur per maand.

Wat houdt de functie van Bereikbaarheidsdienst-coördinator in?
Als Bereikbaarheidsdienst-coördinator ben je verantwoordelijk voor de telefonische bereikbaarheid van de Hospicegroep buiten de gebruikelijke werktijden. Je staat één avond per week paraat vanaf 18:00 uur tot 8.30 uur de volgende morgen en bent ook één weekend per maand beschikbaar. In deze rol fungeer je als spreekbuis voor onze organisatie, huisartsen, naasten en vrijwilligers buiten kantooruren. Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden zijn daarom essentieel. Je zult voornamelijk in contact komen met onze vrijwilligers, die jou kunnen bellen voor advies of in geval van overlijden van een gast. In het laatste geval ben jij in staat om onmiddellijk naar de locatie te gaan, om de vrijwilligers te ondersteunen en de zorg rondom het overlijden te coördineren. Samen met de vrijwilligers en verpleegkundigen vorm je één team rondom de naasten, waarbij jullie een luisterend oor en steun bieden.

Organisatorische vaardigheden en een doortastende, integere aanpak zijn vereist voor deze rol. Wees niet bang voor nachtwerk, want vanaf 23:00 uur is er altijd een verpleegkundige aanwezig in de hospice. Als er zich een overlijden voordoet in de nacht, word je ’s ochtends om 06:00 uur op de hoogte gebracht door de verpleegkundige. Aan jou de taak om de vrijwilligers die voor die ochtend dienst hebben voor te bereiden. Het opbouwen van een sterke band met de vrijwilligers is van onschatbare waarde voor deze functie. We vormen samen één team dat zich inzet voor de beste zorg voor onze gasten.

Wat bieden wij?

  • Een betaalde baan voor zingevend werk (CAO VVT).
  • Een jaarcontract voor 14 uur per maand, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
  • Extra uren voor werk op locatie kunnen worden geschreven en worden per kwartaal uitbetaald.
  • Scholingsmogelijkheden via de brancheorganisatie (VPTZ) om je persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen.
  • Verantwoordelijk werk in een unieke organisatie.
  • Samenwerking met een gepassioneerd en hecht team van coördinatoren en vrijwilligers.

Wat vragen wij?

  • Bij voorkeur een achtergrond in de zorg, zodat je vertrouwd bent met de terminologie en weet wat er speelt, en je vrijwilligers en naasten hierin kunt meenemen.
  • Kennis van en ervaring met het werken met vrijwilligers, aangezien je tijdens je dienst vrijwilligers zult enthousiasmeren, motiveren en coachen.
  • Affiniteit met palliatieve terminale zorg.
  • Flexibiliteit, omdat deze werkzaamheden kunnen worden gecombineerd met ander werk.

Jouw start als Bereikbaarheidsdienst-coördinator bij de Hospicegroep
Als je begint als Bereikbaarheidsdienst-coördinator, krijg je gedurende twee weekenden de kans om de organisatie en je taken eigen te maken. Stap voor stap zul je meer verantwoordelijkheden krijgen, zodat je uiteindelijk zelfstandig kunt werken. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om met onze vrijwilligers en coördinatoren mee te lopen, zodat je kunt zien welke waardevolle bijdrage zij leveren aan onze organisatie.

Over de Hospicegroep
De Hospicegroep streeft ernaar om onze gasten in de laatste levensfase aanvullende zorg en persoonlijke aandacht te bieden. Onze vrijwilligers worden grondig opgeleid en begeleid om dit belangrijke werk uit te voeren. Samen streven we ernaar om een waardevolle laatste levensfase te creëren, zowel voor onze gasten als hun naasten. Ons team heeft een prettige en open werksfeer waar eerlijke communicatie hoog in het vaandel staat, waardoor we gezamenlijk kunnen groeien.

Solliciteren
Als deze functie bij jou past en je beschikt over de genoemde competenties, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. We kijken uit naar jouw bijdrage aan ons team! Stuur je cv naar manager@dehospicegroep.nl. Heb je vragen? Neem contact op met Sacha Lefeber of een van onze coördinatoren via 0172-573040.

Bij de Hospicegroep geloven we in gelijke kansen voor alle sollicitanten, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of enig ander persoonlijk kenmerk. We moedigen iedereen aan om te solliciteren en hopen je binnenkort te mogen verwelkomen!