Steun Ons

Ons werk is voor een groot deel afhankelijk van donaties, giften, legaten, sponsoring en subsidie. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen en bedrijven die ons financieel willen ondersteunen. Draagt u de Hospicegroep een warm hart toe? Uw financiële bijdrage is zeer welkom, want daarmee kunnen wij de kosten dragen die ons werk mogelijk maken. Aangezien onze stichting is aangemerkt als ANBI-instelling, zijn er fiscale voordelen verbonden aan zulke schenkingen.

€ 24.443 aan huishoudelijke kosten

€ 30.153 aan huisvestingskosten

€ 22.888 aan vrijwilligerskosten

Bijvoorbeeld voor maaltijden, de schoonmaak en de was.

Bijvoorbeeld voor de hypotheek en het onderhoud van huis en tuin.

Bijvoorbeeld voor werving, training en deskundigheidsbevordering.

Wij zijn blij met uw gift

Wilt u de Hospicegroep steunen met een eenmalige donatie, bijvoorbeeld omdat u onze doelen onderschrijft of omdat u goede ervaringen heeft met onze vrijwilligersorganisatie? Dan kunt u direct doneren naar NL07RABO0346480825 t.n.v. De Hospicegroep Alphen – Nieuwkoop of scan de QR code en doneer rechtstreeks door middel van mobiel bankieren. 

“Namens mijn tante wil ik jullie ontzettend bedanken voor de liefdevolle zorg en steun. Uit haar naam doe ik deze donatie.”

Wilt u donateur worden?

In de loop der jaren hebben wij een trouwe kring van donateurs opgebouwd die ons ondersteunen met een periodieke donatie. Speciaal voor hen is de Stichting Vrienden van de Hospicegroep in het leven geroepen. Wilt u ook zo’n structurele bijdrage leveren aan onze doelen?

  • U kunt ook direct doneren via deze link aan de Vriendenstichting.
  • Wanneer u zich via het contactformulier aanmeldt als donateur, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Op deze pagina vindt u meer informatie over de fiscale aftrekbaarheid en op deze pagina over de ANBI-status.

“Als donateur steun ik de liefdevolle, persoonlijke zorg die hier geboden wordt. Je weet nooit hoe je eigen leven verloopt, en ook daarom vind ik het een geruststellende gedachte dat deze zorg er is.”

Wilt u een actie organiseren?

Geregeld worden er mooie acties op touw gezet, waarvan de opbrengst dan bestemd is voor de Hospicegroep. Dat varieert van jubilarissen, die het cadeaugeld van hun huwelijksfeest doneren, tot sponsoractiviteiten van bedrijven en serviceclubs. Voor ons is niet alleen de financiële bijdrage zeer welkom, maar ook het PR-effect van zulke acties, omdat zij de bekendheid met ons werk vergroten. Enkele recente, inspirerende voorbeelden:

  • Vrouwenvereniging ZijActief Alphen aan den Rijn organiseerde een loterij waarvan de opbrengst voor de Hospicegroep bestemd was. Onlangs ontvingen wij uit hun handen een cheque van 575 euro overhandigd. Een prachtig bedrag!
  • Jaarlijkse organiseert de Rotary Ter Aar de Rotary Bike Challenge. Deelnemers aan dit fietsevenement trappen in het Groene Hart vele kilometers weg voor het goede doel. In 2020 mochten wij een cheque van maar liefst 15.000 aannemen uit handen van ambassadeur Henk Angenent.