info@dehospicegroep.nl 0172-573040

Onze zorg

De laatste weken of maanden van een mensenleven kunnen zwaar zijn, zowel emotioneel als lichamelijk. De coördinatoren en de vrijwilligers van de Hospicegroep kunnen in die laatste periode heel veel betekenen. Onze zorg is bedoeld voor mensen die een levensverwachting hebben van maximaal drie maanden. Met goede zorg en persoonlijke aandacht spelen wij zoveel mogelijk in op hun wensen, waarbij zij zelf de regie in handen houden.

De Hospicegroep

Wat bieden wij

Onze zorg is in handen van goed opgeleide, betrokken vrijwilligers. Zij worden begeleid door een professioneel managementteam. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden bepalen wij in onderling overleg welke inzet gewenst is. Daarbij blijft de medische en verpleegkundige zorg in handen van de (eigen) huisarts en de thuiszorgorganisatie. Uiteraard werken wij nauw met hen samen om de zorg goed op elkaar af te stemmen.

Bij de zorg die de Hospicegroep biedt, kunt u denken aan:

  • lichte verzorging, zoals hulp bij eten en drinken, persoonlijke hygiëne of de zorg aan bed;
  • ondersteuning van mantelzorg, met aandacht voor familie en naasten;
  • ‘er zijn’, op welke manier dan ook: een goed gesprek, een luisterend oor of een stille aanwezigheid op de achtergrond.

“Het was heel fijn te zien hoe liefdevol en toegewijd jullie allemaal onze geliefde hebben verzorgd en bijgestaan”   Lees meer >>>

De Hospicegroep

Bij u thuis

Veel mensen willen graag thuis blijven tot het einde, in een vertrouwde omgeving en omringd door hun naasten. Daarom komen onze vrijwilligers ook bij u thuis. Dit kan in alle plaatsen die tot de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop behoren. Een hulpvraag thuis kan variëren van een paar dagdelen per week tot dagelijkse ondersteuning. Vaak kan dit al op korte termijn geregeld worden. Onze inzet is kosteloos en altijd aanvullend op de benodigde medische en verpleegkundige zorg.

De Hospicegroep

In de hospicewoning

Als het niet (meer) mogelijk is om thuis te blijven, kunt u gebruikmaken van één van onze hospicewoningen in Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Wij beschikken in totaal over 8 kamers. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien en u kunt er uw eigen sfeer creëren. Bezoek is altijd welkom, zelfs om te overnachten.

“Onze moeder telde altijd alle ‘plusjes’, zelfs in de Hospice. Professioneel en meelevend waren jullie allemaal. Altijd een vriendelijk woord, emotionele steun of juist een grap. Jullie waren in staat haar warmte en liefdevolle aandacht te geven in een mooie, rustige omgeving, omringd door allen die haar lief waren. Dat is geweldig en verdient een groot compliment!”   Lees meer >>>

In de hospicewoning delen wij de zorg met familie en vrienden en werken wij samen met professionele hulpverleners om 24-uurs zorg te bieden. Aan een verblijf in de hospicewoning zijn kosten verbonden, die in veel gevallen (deels) vergoed worden door de verzekeraar.

Let op: in beide woningen hanteren wij een niet-rokenbeleid. Dit betekent dat er in en rondom de woningen nergens gerookt mag worden, noch door gasten of bezoekers, noch door medewerkers en vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk om hier op voorhand duidelijk over te zijn, zodat onze gasten een bewuste keuze kunnen maken.

Klik hier voor een indruk van onze woningen in  Alphen aan den Rijn of  Nieuwkoop.