info@dehospicegroep.nl 0172-573040
Noordkaap Challenge voor de Hospicegroep

Noordkaap Challenge voor de Hospicegroep

Aanstaande vrijdag, 9 december, vertrekken Ruud Pietersen en Peter Immerzeel naar de Noordkaap. Zij rijden de "Noordkaap Challenge" met als doel geld binnen te halen voor de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Gezien hun eigen ervaring met de Hospicegroep en de verhalen die ze hierover horen, stelden zij een lokale organisatie als doel van hun rit. Een mooie uitdaging voor de mannen die dit met name voor hun lol doen! Heel veel succes mannen!

Lees verder »

Interview voor Carend

Interview voor Carend

Sacha Lefeber gaf onlangs een interview voor Carend, hét centrum voor palliatieve zorg. Lees hier het interview met Sacha.

Lees verder »

Herdenkingbijeenkomsten

Herdenkingbijeenkomsten

Maandag 7 november en donderdag 10 november werden de mensen herdacht die onze zorg mochten ontvangen en overleden zijn in de laatste 12 maanden. Het hopsicegelegenheidskoor zong: "zonlicht op je schouders" van Claudia de Breij en "Let it Be" van de Beatles. Er werden gedichten voorgedragen en kaarsjes aangestoken. Nabestaanden waren erg dankbaar voor dit moment van herdenken: “Ik wil u en alle vrijwilligers bedanken voor de herdenking afgelopen donderdagavond.  Het was gevoelig en reflectief en voor mij, als iemand die dagelijks rouwt om het verlies van mijn geweldige vrouw, was h

Lees verder »

Statiegeldactie Albert Heijn

Statiegeldactie Albert Heijn

Klanten konden hun statiegeldbonnetje doneren aan de Hospicegroep. Een prachtig bedrag van €781,00 werd ons overhandigd. Dit geld kunnen we heel goed gebruiken, onder andere voor aanschaf van nieuw beddengoed voor het Bijna Thuis Huis in Nieuwkoop!

Lees verder »

<strong>Vacature bereikbaarheidsdienst-coördinator</strong>

Vacature bereikbaarheidsdienst-coördinator

Wij zoeken, in verband met vertrek van een collega, een nieuwe BRD-coördinator voor De Hospicegroep Alphen aan den Rijn  Nieuwkoop voor 14 uur per maand. Inhoud van de functie Als BRD-coördinator verzorg je buiten gebruikelijke werktijden (dus in de avond en het weekend) de telefonische bereikbaarheid van de organisatie, je coördineert de zorg waar nodig, je draagt het beleid uit van de organisatie en biedt ondersteuning aan de goed opgeleide vrijwilligers, zowel telefonisch als in de woningen. Wat vinden wij belangrijke functie-eisen? Onze nieuwe BRD-coördinator: hee

Lees verder »

Kussens cadeau!

Kussens cadeau!

Op 27 september hebben we een presentatie gegeven aan de Soroptimisten, de Nieuwkoopse afdeling van de wereldwijde netwerkorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van vrouwen. We hebben meer verteld over de inhoud van ons werk en over de ondersteuning die wij kunnen bieden in de laatste levensfase. Een van de Soroptimisten is dit jaar begonnen als kookvrijwilliger bij De Hospicegroep en zij kon ons verhaal dus mooi aanvullen met haar persoonlijke ervaringen. We kijken terug op een informatieve én inspirerende bijeenkomst. Als enorme verrassing kregen we 6 nieuwe hoofdkussens waar we

Lees verder »

30 jarig jubileum Corrie en Jeanne

30 jarig jubileum Corrie en Jeanne

Woensdag 15 juni 2022 zijn Corrie Remeeus en Jeanne Schenkeveld gehuldigd tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van de Hospicegroep. Al 30 jaar zijn zij verbonden aan onze prachtige organisatie. We kunnen wel stellen dat zij de langstwerkende hospice vrijwilligers van heel Nederland zijn! Trots zijn wij op zulke vrijwilligers en daarom kregen zij de erepenning zorgvrijwilliger uitgereikt door voorzitten Heini Withagen en manager Sacha Lefeber. Lees hier het interview met beide dames.

Lees verder »

Vacature zorgvrijwilligers locatie Nieuwkoop

Vacature zorgvrijwilligers locatie Nieuwkoop

De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop is op zoek naar nieuwe zorgvrijwilligers voor de locatie Nieuwkoop. Woon jij, of ken je iemand in de omgeving van Nieuwkoop en ben je op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk waarmee je echt het verschil kunt maken? Aanmelden kan via het invulformulier op deze site onder vrijwilligers. Je kunt je ook telefonisch aanmelden: 0172-573040. Daarna volgt een kennismakinggesprek en in oktober een introductiecursus.

Lees verder »

Vrijwilligersprijs gemeente Alphen aan den Rijn

Vrijwilligersprijs gemeente Alphen aan den Rijn

Dubbel feest! Jannie van der Vliet én de vrijwilligers van Hospice Alphen zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2021 van de gemeente Alphen aan den Rijn!! Trots zijn we op Jannie en haar collega vrijwilligers die met elkaar ervoor zorgen dat mensen met hun familie in een prettige, huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen van het leven.

Lees verder »

Geslaagde ruil/verkoop actie

Geslaagde ruil/verkoop actie

Vrijwilliger Irma (links op de foto) is flink aan de slag gegaan en heeft boodschappen en een prachtig geldbedrag van €600,00 bij elkaar gebracht. Zij verkocht of ruilde (via Facebookpagina; "ik geef weg of ik ruil") heel veel spullen uit het huis van de overleden moeder van goede vrienden. Zij dragen de Hospice een warm hart toe en doneerden deze spullen voor de actie van Irma. Wij danken de familie van Mieke Rurup en Irma voor deze prachtige bijdrage!

Lees verder »