info@dehospicegroep.nl 0172-573040
Prachtige opbrengst Rabo Clubactie!

Prachtige opbrengst Rabo Clubactie!

Sacha Lefeber, manager van de Hospicegroep, nam een cheque in ontvangst van de Rabobank. Heel veel mensen dragen de Hospicegroep een warm hart toe, want we waren in de top 3 van clubs terecht gekomen. Dank iedereen voor het stemmen op ons! Naast de nieuwe planten in de binnentuin kunnen we nog meer spullen aanschaffen die wij nodig hebben voor onze gasten!

Lees verder »

Open Huis 14 oktober

Open Huis 14 oktober

Op 14 oktober aanstaande, dag van de palliatieve zorg, kun je een kijkje nemen in onze beide hospicewoningen.Van 13.00 uur - 16.00 uur ben je van harte welkom voor een rondleiding door onze vrijwilligers en coördinatoren. Alphen: Lupinesingel 9, Nieuwkoop: Fleurstraat 54-56.De koffie staat klaar!

Lees verder »

Noordkaapchallenge levert prachtig bedrag op!

Noordkaapchallenge levert prachtig bedrag op!

Begin maart ontving onze coördinator Suzan Vink een cheque met een prachtig bedrag van Peter Immerzeel en Ruud Pietersen die in december de Noordkaap Challenge reden met als doel geld op te halen voor de Hospicegroep. Wij danken hen en alle sponsoren voor dit geweldige geldbedrag voor De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop!

Lees verder »

Rosalie loopt voor de Hospicegroep!

Rosalie loopt voor de Hospicegroep!

Ik ga de 10km hardlopen tijdens de 20 van Alphen, speciaal voor de plek waar ik werk. De Hospice in Alphen aan den Rijn! Ik werk als Activite verpleegkundige bij de Hospicegroep op de locatie in Alphen aan den Rijn.  Het is voor mij een fijne werkplek. Ik werk samen met heel veel vrijwilligers en een coördinatieteam. Allemaal hebben we dezelfde affiniteit met de palliatieve zorg. Ik vind het mooi om met hen samen te mogen werken en mensen liefdevolle zorg te kunnen bieden zodat ze op een comfortabele manier het leven los kunnen laten. Naast de locatie in Alphen is er ook een ho

Lees verder »

Noordkaap Challenge voor de Hospicegroep

Noordkaap Challenge voor de Hospicegroep

Aanstaande vrijdag, 9 december, vertrekken Ruud Pietersen en Peter Immerzeel naar de Noordkaap. Zij rijden de "Noordkaap Challenge" met als doel geld binnen te halen voor de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Gezien hun eigen ervaring met de Hospicegroep en de verhalen die ze hierover horen, stelden zij een lokale organisatie als doel van hun rit. Een mooie uitdaging voor de mannen die dit met name voor hun lol doen! Heel veel succes mannen!

Lees verder »

Interview voor Carend

Interview voor Carend

Sacha Lefeber gaf onlangs een interview voor Carend, hét centrum voor palliatieve zorg. Lees hier het interview met Sacha.

Lees verder »

Herdenkingbijeenkomsten

Herdenkingbijeenkomsten

Maandag 7 november en donderdag 10 november werden de mensen herdacht die onze zorg mochten ontvangen en overleden zijn in de laatste 12 maanden. Het hopsicegelegenheidskoor zong: "zonlicht op je schouders" van Claudia de Breij en "Let it Be" van de Beatles. Er werden gedichten voorgedragen en kaarsjes aangestoken. Nabestaanden waren erg dankbaar voor dit moment van herdenken: “Ik wil u en alle vrijwilligers bedanken voor de herdenking afgelopen donderdagavond.  Het was gevoelig en reflectief en voor mij, als iemand die dagelijks rouwt om het verlies van mijn geweldige vrouw, was h

Lees verder »

Statiegeldactie Albert Heijn

Statiegeldactie Albert Heijn

Klanten konden hun statiegeldbonnetje doneren aan de Hospicegroep. Een prachtig bedrag van €781,00 werd ons overhandigd. Dit geld kunnen we heel goed gebruiken, onder andere voor aanschaf van nieuw beddengoed voor het Bijna Thuis Huis in Nieuwkoop!

Lees verder »

Kussens cadeau!

Kussens cadeau!

Op 27 september hebben we een presentatie gegeven aan de Soroptimisten, de Nieuwkoopse afdeling van de wereldwijde netwerkorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van vrouwen. We hebben meer verteld over de inhoud van ons werk en over de ondersteuning die wij kunnen bieden in de laatste levensfase. Een van de Soroptimisten is dit jaar begonnen als kookvrijwilliger bij De Hospicegroep en zij kon ons verhaal dus mooi aanvullen met haar persoonlijke ervaringen. We kijken terug op een informatieve én inspirerende bijeenkomst. Als enorme verrassing kregen we 6 nieuwe hoofdkussens waar we

Lees verder »

30 jarig jubileum Corrie en Jeanne

30 jarig jubileum Corrie en Jeanne

Woensdag 15 juni 2022 zijn Corrie Remeeus en Jeanne Schenkeveld gehuldigd tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van de Hospicegroep. Al 30 jaar zijn zij verbonden aan onze prachtige organisatie. We kunnen wel stellen dat zij de langstwerkende hospice vrijwilligers van heel Nederland zijn! Trots zijn wij op zulke vrijwilligers en daarom kregen zij de erepenning zorgvrijwilliger uitgereikt door voorzitten Heini Withagen en manager Sacha Lefeber. Lees hier het interview met beide dames.

Lees verder »