info@dehospicegroep.nl 0172-573040

Hospicewoning Alphen aan den Rijn

De Hospicewoning aan de Lupinesingel in Alphen aan den Rijn opende in 2019 haar deuren. De nieuwe woning telt maar liefst zes gastenkamers, zodat wij kunnen voldoen aan de toenemende vraag vanuit Alphen en de omliggende dorpen. Hier bieden wij onze gasten in de laatste periode van hun leven een mooie, huiselijke omgeving en een warm welkom.

De Hospicegroep

De woonkeuken en de woonkamer zijn het centrale ontmoetingspunt in de woning. Hier kunnen onze gasten rustig samen eten en verblijven. Waar mogelijk koken onze vrijwilligers met verse producten. Alle kamers hebben hun eigen sanitair en bieden genoeg ruimte om vertrouwde spullen van thuis mee te nemen. De kamers kijken uit op het groen en als naar buiten gaan niet mogelijk is, is de binnentuin een prettige plek om te vertoeven. De woning is gelegen in een rustige woonwijk met veel voorzieningen.

De Hospicegroep

Naast de gastenkamers bevat de woning ook kantoorruimtes, een ruimte voor de vrijwilligers, een woonkeuken en een stilteruimte. Als maatschappelijke organisatie vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van verduurzaming. Dankzij de toepassing van moderne technieken is de woning energieneutraal en uiterst comfortabel.

 

In beide woningen is een rookvrijbeleid.