info@dehospicegroep.nl 0172-573040

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het goud van onze organisatie. Zij zetten zich belangeloos en met hart en ziel in voor onze gasten en hun naasten. Op dit moment hebben we meer dan honderd vrijwilligers en daar zijn we trots op. Met behulp van informatiebijeenkomsten, trainingen en lezingen ondersteunen wij hen in de uitvoering van hun belangrijke werk.

De Hospicegroep

Wat doet een vrijwilliger?

De Hospicegroep drijft op de inzet van vrijwilligers, zowel aan het bed als voor andere klussen, zoals het onderhoud van de tuin. Onze kookvrijwilligers koken iedere dag een verse maaltijd voor onze gasten. Zorgvrijwilligers van de Hospicegroep ondersteunen de gasten en hun naasten. Zij helpen met de praktische verzorging en stemmen hun inzet af op de wensen van de gast. Daarvoor werken zij nauw samen met collega-vrijwilligers, thuiszorgmedewerkers en de huisarts.

 

“Ik probeer simpelweg te doen wat nodig is, en soms betekent dat je mensen juist láát. De mensen die hier verblijven zijn ziek, maar zij hebben nog steeds een stukje leven. De vraag is hoe zij dat willen invullen.”          Lees meer >>>

 

Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk om vrijwilliger voor de Hospicegroep te worden. Wel vragen wij een minimale beschikbaarheid van twee dagdelen per week (geen nachtzorg), ook in de weekenden en op feestdagen. Bovendien moet je over eigen vervoer (auto of fiets) beschikken en bereid zijn om themabijeenkomsten en trainingen te volgen.

 

“Als een gast iets wel of juist niet wenst, proberen wij dat voor elkaar te krijgen.”  Lees meer >>>

De Hospicegroep

Scholing en begeleiding

Als vrijwilliger word je ondersteund en begeleid door de coördinatoren. Als zorgvrijwilliger volg je een introductiecursus van zeven dagdelen, waarin verschillende thema’s aan bod komen. Na de introductiecursus en een korte inwerkperiode ga je zelfstandig aan de slag. Regelmatig zijn er vrijwilligers- en themabijeenkomsten om kennis en ervaring uit te wisselen en nieuwe vaardigheden op te doen.

 

“Toen ik de introductiecursus volgde dacht ik wel eens, jemig, ik ben benieuwd of ik dat zou kunnen.”  Lees meer >>>

 

In het voorjaar van 2024 start een nieuwe introductiecursus. Heb je daarvoor interesse? Mail naar coordinatoren@dehospicegroep.nl

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in dit bijzondere vrijwilligerswerk en wil je er graag wat meer over weten? Dan nodigen wij je van harte uit om contact op te nemen met onze coördinator voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan via het contactformulier of telefoonnummer 0172 – 57 30 40.