Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het goud van onze organisatie. Zij zetten zich belangeloos en met hart en ziel in voor onze cliënten en hun naasten. Op dit moment hebben we ruim 125 vrijwilligers en daar zijn we trots op. Met behulp van informatiebijeenkomsten, trainingen en lezingen ondersteunen wij hen in de uitvoering van hun belangrijke werk.

De Hospicegroep

Wat doet een vrijwilliger?

De Hospicegroep drijft op de inzet van vrijwilligers, zowel aan het bed als voor andere klussen, zoals koken voor de cliënten en het onderhoud van de tuin. Zorgvrijwilligers van de Hospicegroep ondersteunen de cliënten en hun naasten. Zij helpen met de praktische verzorging en stemmen hun inzet af op de wensen van de cliënt. Daarvoor werken zij nauw samen met collega-vrijwilligers, thuiszorgmedewerkers en de huisarts.

Ervaring in de zorg is niet noodzakelijk om vrijwilliger voor de Hospicegroep te worden. Wel vragen wij een minimale beschikbaarheid van twee dagdelen per week (geen nachtzorg), ook in de weekenden en op feestdagen. Bovendien moet je over eigen vervoer (auto of fiets) beschikken en bereid zijn om themabijeenkomsten en trainingen te volgen.

De Hospicegroep

Scholing en begeleiding

Als vrijwilliger word je ondersteund en begeleid door de coördinatoren. Je volgt een introductiecursus van zeven dagdelen, waarin verschillende thema’s aan bod komen. Na de introductiecursus en een korte inwerkperiode ga je zelfstandig aan de slag. Regelmatig zijn er vrijwilligers- en themabijeenkomsten om kennis en ervaring uit te wisselen en nieuwe vaardigheden op te doen.

De Hospicegroep

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacatures

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in dit bijzondere vrijwilligerswerk en wil je er graag wat meer over weten? Dan nodigen wij je van harte uit om contact op te nemen met onze coördinator voor een vrijblijvende kennismaking. Dit kan via het contactformulier of telefoonnummer 0172 – 57 30 40.